Zagreb, 27. listopada 2022. - Imex banka nova je članica Hrvatske udruge banaka (HUB), čime postaje aktivni promotor zajedničkih interesa bankovne industrije. Sporazum o pristupanju u članstvo HUB-a potpisali su Zdenko Adrović, direktor HUB-a i Dijana Kalinić, članica Uprave Imex banke.

Potpisivanjem „Kodeksa dobre bankovne prakse“ Imex banka potvrdila je prihvaćanje postavljenih standarda poslovanja i otvorene komunikacije prema klijentima i bankama s ciljem promicanja odgovornosti, javnosti i profesionalnosti bankovne struke, zajedno s ostalim članicama HUB-a. Imex banka ubuduće će aktivno sudjelovati i doprinositi na sjednicama i sastancima odbora i radnih skupina HUB-a.

„Prepoznajući članstvo u Hrvatskoj udruzi banaka kao dodatnu vrijednost za našu kreditnu instituciju, nova Uprava Imex banke u sastavu dr. sc. Boris Peko i ja podnijela je zahtjev za pristupanjem u to vrijedno društvo. Naime, svjesni složenosti bankarske regulative i zahtjevnosti implementacije za sve banke, a osobito za male banke, smatramo da smo napravili veliki korak  ka približavanju naših zaposlenika najvišim standardima bankarskog poslovanja te vrijednosti umrežavanja s kolegama iz bankarskog sektora.“, izjavila je članica Uprave Imex banke, Dijana Kalinić.

„Imex banka je prepoznala djelovanje HUB-a i postala naša devetnaesta članica što nas izrazito raduje jer vjerujemo da će dodatno doprinositi ostvarenju poslovnih ciljeva Udruge i daljnjem razvoju bankarstva u Hrvatskoj. Primjer su kvalitetne i efikasne manje banke koja posluje stabilno već dugi niz godina na našem tržištu i ima poseban fokus na razvoj hrvatskog gospodarstva kroz potporu naše proizvodnje i izvoza“, izjavio je direktor HUB-a, Zdenko Adrović.

Imex banka d.d. financijska je institucija u potpunom hrvatskom vlasništvu s ovlaštenjima za sve vrste transakcija u zemlji i inozemstvu. Banka je prisutna na financijskom tržištu duže od dva desetljeća tijekom kojih je izgradila kvalitetnu strukturu klijenata širom Hrvatske. Posluju s najvećim privrednim subjektima u zemlji, ali i s manjim tvrtkama, obrtima i građanima kojima nude spektar svih financijskih proizvoda i usluga.

Zapošljavaju 125 djelatnika u 8 poslovnica. Od svog osnutka posluju s dobiti, a poslovna politika bila je i ostala strogo poštivanje kriterija vezanih za kreditne i druge rizike, pa makar i po cijenu umjerenijeg, ali zato stabilnog rasta.

Po kriterijima efikasnosti poslovanja Imex banka je rangirana u sam vrh najefikasnijih banka u Hrvatskoj te s pozitivnim poslovnim trendovima nastavlja razvoj poslovanja.

Kategorija