Jean Pierre Mustier/EBF

Bruxelles, 1. srpnja 2019. – Danas je započeo dvogodišnji mandat novoizabranog predsjednika Europske bankovne federacije (EBF) Jean Pierre Mustiera, glavnog izvršnog direktora UniCredit SpA.

Izuzetno mi je drago što imam priliku biti predsjednik u važnom trenutku za razvoj bankovnog sektora te zahvaljujem vodstvu EBF-a na iskazanom povjerenju. Radujem se suradnji sa svim članovima Federacije u provođenju reformi, kako bi naše banke mogle učinkovito podržavati gospodarstva diljem Europe", izjavio je Jean Pierre Mustier.

Jean Pierre Mustier na funkciji predsjednika EBF-a naslijedio je izvršnog direktora grupe Société Générale Frédérica Oudéa. Uprava EBF-a izrazila je zahvalnost g. Oudéau za konstruktivnu suradnju s članicama Federacije iz 32 države i uzorno vodstvo tijekom posljednje četiri godine.

Frédéric Oudéa izabran je za predsjednika EBF-a 2015. godine, pa ponovno i 2017. godine. Predsjednik EBF-a nema izvršnu funkciju, a tu poziciju tradicionalno preuzima aktivni izvršni direktor velike međunarodne europske banke.

Jean Pierre Mustier započeo je karijeru u Société Générale-u gdje je najvećim dijelom obnašao funkcije u segmentu korporativnog i investicijskog bankarstva. U 2015. godini postaje partner tvrtke za upravljanje ulaganjima Tikehau Capital iz Londona, a u srpnju 2016. godine preuzeo je dužnost glavnog izvršnog direktora UniCredit grupe.

Europska bankovna federacija (EBF) glas je europskog bankovnog sektora u svim regulatornim debatama na europskoj i globalnoj razini i okuplja 32 nacionalne bankovne udruge (EU + EFTA), koje predstavljaju 3.500 banaka s oko 2 milijuna zaposlenika.

Više informacija pronađite ovdje.

Kategorija