Predstavljanje rezultata novog istraživanja "Global Entrepreneurship Monitor" (GEM) za Hrvatsku:

"Što čini Hrvatsku (ne)poduzetničkom zemljom?

11. srpnja 2023. u 11.00 sati, Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva ulica 2, Zagreb

 

Program događanja

Hrvatska udruga banaka i Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) Vas sa zadovoljstvom pozivaju na predstavljanje novog GEM istraživanja za 2022. na temu „Što čini Hrvatsku (ne)poduzetničkom zemljom?“.

Global Entrepreneurship Monitor (GEM) najveće je svjetsko istraživanje poduzetništva pokrenuto 1999. godine, od deset najrazvijenijih zemalja, koje su željele utvrditi o čemu ovisi poduzetnička aktivnost u zemlji, zašto postoje razlike među zemljama i što vlade mogu učiniti u izgradnji poduzetničke okoline koja djeluje stimulirajuće, a ne ograničavajuće, na poduzetničku aktivnost pojedinaca. U 2022. godini u istraživanju je sudjelovala 51 zemlja, u Europi 22, a u Europskoj uniji 18 zemalja.

Ovim izvješćem Hrvatska ulazi u treću deceniju sudjelovanja Hrvatske u GEM istraživanju (od 2002. godine) što omogućava uočavanje trendova i obrazaca poduzetničke aktivnosti. Longitudinalne i međunarodne usporedbe (s grupama zemalja kojima Hrvatska pripada i s kojima se uspoređuje: EU i zemlje s visokom razinom bruto domaćeg dohotka po stanovniku) omogućene su korištenjem standardiziranih indikatora izračunatih iz podataka prikupljenih istim istraživačkim alatima u skladu s teorijski utemeljenim konceptualnim okvirom.

Predstavljanje će se održati u utorak, 11. srpnja 2023. godine s početkom u 11.00 sati u konferencijskoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma, Perkovčeva 2, Zagreb. Na predstavljanju će  sudjelovati direktorica Hrvatske udruge banaka Tamara Perko, profesorica Slavica Singer te predstavnici državne vlasti i vodećih tvrtki u Hrvatskoj.  Nakon predstavljanja istraživanja, održat će se panel rasprava s predstavnicima vlasti, poduzetnicima i ekonomistima koju će moderirati ekonomski analitičar Velimir Šonje.

Broj uzvanika je ograničen te vam stoga savjetujemo da što prije rezervirate svoje mjesto ovdje (https://hub.hr/hr/form/gem-istrazivanje-prijava)

Datum događaja