KAKO USKLADITI PRIMANJA I TROŠKOVE

 

Radionice za građane

E-learning

Radionice_logo.jpg

 

ikona1-shrinked-e-learning.JPG

O projektu

RADIONICE

O projektu

Upute za korištenje

Tehnički preduvjeti

Prilozi uz interaktivne radionice

 

UPRAVLJANJE OSOBNIM FINANCIJAMA - KAKO USKLADITI PRIMANJA I TROŠKOVE

Hrvatska udruga banaka (HUB) i banke članice - Banka Kovanica, Erste&SteiermärkischeBank, Hypo Alpe-Adria-Bank, Međimurska banka, OTP banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Societé Générale Splitska banka, Volksbank i Zagrebačka banka, pripremile su za Vas ciklus besplatnih interaktivnih radionica za građane o upravljanju osobnim financijama, pod nazivom “Kako uskladiti primanja i troškove?”. Projekt je započeo u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i traje od 2006. godine.


RADIONICA NA VAŠEM RAČUNALU - INTERAKTIVNI OBRAZOVNI SADRŽAJ

HUB i banke sudionice projekta “Kako uskladiti primanja i troškove?” omogućile su da ovo besplatno obrazovanje građana na području upravljanja osobnim financijama bude još dostupnije. Upotrebom suvremene e -learning aplikacije od sada možete u svom kućnom okruženju ili na mjestu s dostupnim internet priključkom obnoviti osnove mudrog upravljanja osobnim ili kućnim budžetom, odnosno naučiti osnove ove važne životne vještine.

Za korištenje interaktivnog materijala, odnosno e-learning verzije radionice “Kako uskladiti primanja i troškove?” potrebni su računalo, internetska veza i 30-ak minuta Vašeg vremena. Aplikaciju možete koristiti neograničen broj puta, sukladno Vašim potrebama i željama. Podaci koje upisujete u aplikaciji neće biti sačuvani, tako da su dostupni samo korisniku. Za korištenje aplikacije nije potrebno predznanje, osim osnova korištenja računala. Dovoljno je pratiti upute.

TEHNIČKI PREDUVJETI


Minimalna rezolucija ekrana - 1024 x 768 piksela
Instaliran Adobe Flash Player 6 ili noviji
Za pregled priloga koji idu uz aplikaciju Adobe PDF Reader 6 ili noviji
Instaliran zvuk na računalu
Uključivanje zvučnika odnosno zvuka je preporučljivo, ali zvuk nije nužan za rad aplikacije e-learninga


OSNOVNE UPUTE

Za korištenje interaktivnog materijala, odnosno e-learning verzije radionice “Kako uskladiti primanja i troškove?” potrebni su računalo, internetska veza i 30-ak minuta Vašeg vremena. Preporučljivo je uključiti zvučnike prije pokretanja aplikacije.
Za korištenje aplikacije nije potrebno predznanje, osim osnova korištenja računala.
Uključivanje zvuka odnosno zvučnika je preporučljivo, ali zvuk nije nužan za rad aplikacije e-learninga.
Nakon pokretanja aplikacije, moguće je pri dnu ekrana desno kliknuti na "Bilješke" ili gore lijevo rubriku "Bilješke", što otvara tekstualne bilješke jednake zvučnim uputama.
Aplikaciju možete koristiti neograničen broj puta, sukladno Vašim potrebama i željama.
Podaci koje upisujete u aplikaciji neće biti sačuvani, tako da su dostupni samo Vama kao korisniku.
Tijekom korištenja e-learninga, podatke koje ste upisali u interaktivni materijal, moći ćete isprintati (ispisati na pisaču), međutim, neće biti sačuvani za daljnju upotrebu.
Za dodatne i slikovne upute, kliknite.


PRILOZI (PDF)


Mali bankovni rječnik
Primjer izračuna kredita i štednje
Primjeri ušteda u kućnom budžetu
Tablice za popis ciljeva
Tablice za izračun mjesečnog ostatka

TERMINI RADIONICA


Radionice "Kako uskladiti primanja i troškove" odvijale su se od 2006. do 2010.
Pohađalo ih je preko 1,600 građana.
Provjerite termine radionica o štednji i ulaganju.

"Upravljanje osobnim financijama"
Preporučujemo Vam interaktivni obrazovni materijal koji možete koristiti na Vašem računalu, tzv. e-learning.

Primarno, e-learning je namijenjen korištenju na internetu.
Materijal je poslan i na 40-ak knjižnica diljem Hrvatske.

Napomene:

Odricanje od odgovornosti i uvjeti korištenja materijala "Upravljanje osobnim financijama - Kako uskladiti primanja i troškove?"
Hrvatska udruga banaka, banke članice Hrvatske udruge banaka i Hauska & Partner, u suradnji s UNDP-om, pripremile su radionice za građane i ovaj interaktivni materijal za besplatno i neograničeno korištenje u nekomercijalne svrhe te za osobnu upotrebu, uz poštivanje svih autorskih i drugih prava te uz ograničenje prava kako je navedeno u ovom tekstu.

Informacije iz ovog materijala nisu financijski savjeti te ne smiju biti korištene niti se mogu dalje prenositi u svrhu financijskog savjetovanja. Objave i prenošenje cijelog ili dijela sadržaja u medijima dopušteno je radi obrazovanja, obavještavanja i drugih nekomercijalnih namjena, uz navođenje ovog materijala kao izvora podataka.

Ovaj materijal ne može se smatrati pozivom na kupnju bilo koje imovine ili prava. Informacije, primjeri i prijedlozi te ishodi koji se iznose, zasnivaju se na dostupnim informacijama za čiju točnost i promjenjivost Hrvatska udruga banaka ni njene članice niti drugi partneri u projektu ne mogu snositi odgovornost.

Hrvatska udruga banaka, banke članice i partneri ne odgovaraju za rizike koji mogu proisteći djelovanjem pojedinca temeljem upotrebe ovog materijala u cijelosti ili u dijelovima. Primjeri izneseni u ovom materijalu podložni su promjenama koje ovise o promjenama izvora informacija, promjenama na tržištu, i drugim promjenama koje mogu nastupiti od trenutka pisanja materijala do njegovog čitanja odnosno upotrebe. Hrvatska udruga banaka, banke članice i partneri u projektu ne snose odgovornost za moguće štete nastale zbog korištenja ovog materijala ili zbog korištenja cijelog ili dijela materijala niti zbog posljedica koje mogu nastati njegovim neovlaštenim korištenjem.

Dopušteno je objavljivanje podataka iz ovog materijala u novinama, časopisima i elektronskim medijima isključivo u informativne i promidžbene svrhe. Nije dopušteno kopiranje ovog materijala bez odobrenja Hrvatske udruge banaka.